Întrebări frecvente

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

Valoarea unui punct ANRP este de 1 leu.

Ai o decizie de puncte ANRP? Ai 2 opțiuni – fie o păstrezi, fie o vinzi. Dacă dorești să vinzi punctele ANRP pe care le deții, sună-ne sau transmite-ne un email. Dacă dorești să valorifici punctele ANRP prin procedura statului, banii pot fi încasați în tranșe într-un termen de 5 ani.

Valoarea nominală a unui punct ANRP este de 1 leu, însă durata de a intra în posesia banilor este foarte mare. Prețul punctelor ANRP fluctuează, fiind bazat pe mecanismul cerere și ofertă. De aceea, dacă vă doriți să știți care este valoarea punctelor ANRP pe care le dețineți, folosiți calculatorul din partea dreaptă și obțineți o cotație. Pentru o valoare exactă, contactați-ne!

Da! Vânzarea sau cesionarea punctelor ANRP este reglementată de legea 165/2013.

Există două opțiuni: fie așteptați să se valorifice în numerar, potrivit legislației, însă banii sunt plătiți în tranșe egale, chiar și pe o perioadă de 5 ani, fie le vindeți la prețul pieței, intrând imediat în posesia banilor.

Instituții financiare sau persoanele fizice care își asumă riscul unor astfel de investiții și dispun de sumele de bani necesare cumpărării.

Lună de lună, numărul celor ce intră în posesia unor decizii de puncte ANRP este mai mare. În prezent, sunt 55.000 de dosare pentru emiterea de puncte ANRP. Se spune că numărul dosarelor rămase nesoluționate a ajuns la 44.000.

Valoarea nominală a unui punct ANRP este de 1 leu, așa că va fi nevoie de înmulțirea tuturor punctelor emise în piață cu 1 leu și se va ajunge la valoarea totală, ce depășește 4 miliarde lei.